paperi – kuvat – mat a na

stan_by_m1n_0003

Paperi

Digitaalisuus saapui ryminällä kultaisella kasarilla, aikansa visonääri töllötähti mainosti omenaa ja suunniteltiin paperitonta maailmaa, jossa Suomi oli Euroopan Japani

Vaikka olenkin vahvasti mieltä, että puuta ei tule jalostaa paskapaperiksi, vaan puusta tulee tehdä tyylikkäitä veneitä, huonekaluja ja hirsipuita ja taloja, on vähän käyttöä kyllä sellulle, josta tehdään paperia

Saarivaltiossa oli tapana, kun ravintolassa syötiin konjakissa palavaa jälkiruokaa, oli paperihattu päässä, nykyäänkin hampparibaarissa jossa ollaan kuninkaita, annetaan syöjille paperinen kuningaskruunu, ja jos olet oikealla grillillä, saat nakin makkaran hampparin porilaisen vedyn atomin lihapiirakan, paperiin käärittynä, sinapin ketsupin ja sipulit voi laittaa suoraan rinnalle

Lapset tarhassa tekevät syksyllä ikkunoihin paperisia lumitähtiä, ammoin irtokarkit käärittiin paperituuttiin, paperista voi askarpaskrella hattuja veneitä lentokoneita

Kouluissa oppilaille jaettiin kirjat, marginaaleihin pystyi kynäillä muistiinpanoja, keltaisella huomiovärillä pystyi yliviivaaman tärkeitä kohtia, jollei viivottimella ja pallokuulakärkikynällä musteella

Perhe tai ihminen muuten vaan, ottaa koiranpennun, pentu oppii sisäsiistiksi kusemalla aamun lehden pääle, kun on suru tai juhla kukka kaupasta kukka, tai ostit torilta tuoreen kalan, se käärittiin eilisen lehteen

Persettä ei pidä putsata paperilla, vesi on keksitty. Nenäkin suotavampaa pyyhkiä vaikka finlaysonin kankaaseen

Akvarellit laavererataan paperille, joskus vanhaan hyvään aikaan kirjoitettin työstä lasku paperille, paperi saattoi olla jopa vesileimattua paperia, paperi kiersi reskontan kautta pankkiin, josta sait taas paperia jossa oli vesileima

ja ennen kaikkea, kun vastaan tulee kiveä, ja ei jaksaa pajautella kuten eräs tuton jööri, joka tunnettin panostajan, on syytä olla paperia

Ikkunankin voi hieroa tolulla kostetutella paperilla puhtaaksi

Taidegraafikot painaa paperille, digitaaliset tulosteet tehdään acid vapaalle paperille, postimerkkein taas uutetaan acidia, ei sovi syödä postimerkkejä, eikä kuninkaallisten postimerkkejä saa liimata ylösalaisin

Kaikessa edistyksessä ja digitaalisesta kontrolli yhteiskuntaa luodessa jossa sirutetaan kissat koirat ihmiset muovit passit lehmät ja pässit, tiukan liian kaulapantaan, hallinnon kontrolliin ja alistukseen

Voi joskus tyhjä paperi, tabula rasa on vapautta

Siihen voi piirtää kirjoittaa sanoja kuvia nuotteja matemaattisia yhtlöitä, mutta ennen kaikkea, on opuittava pitämää kynää kädessä, jos ei osaa kirjoittaa kynällä, ei tulevaisuuden lapsilla ole toivoa, digitaaliset emojit vievät kultturiin takaisin aikaan ennen ajanlaskuamme, tulevaisuudessa ehkä löytyy uusi rosetetan kivi, josta yritetään tulkita mitä atomiajan ihminen mahdollisesti yritti kommunikoida

kommunikoimisiin, hymyillään kun tavataan to ri lla

Kategoria(t): eurososialistinenrealismi, guide for modern life, muistelu, photography, taide, talous, turnaround 2023, valokuvaus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.