Karu – Selli, Merry go round

Ymmärräksen ymmärtää parhaiten kun ymmärryksen on menettänyt, ja kasaa vyyhtiä takaisin rullalle. Onko mitään menetetty, vai vaan taas on uusi kierros alkanut. Merry go round. All around the bend.

 

Selkeät väärin näkemiset, kokemiset ja lukemiset avautuvat. Teksti ei ole sitä mitä se oli aiemmin. Teksti vaikuttaa ihan toisen kirjoittamalta.Mutta toista on myös ihmisten kohtaamiset, sanat, teot ja todellisuus. Innokokkaaja kulkee kumisilla kengillä.

 

Tämä ei käsittele muodikasta toiseutta, mitä se lieneekään naistutkimuksen piirissä. Mitä se naistutkimuksen toiseus onkaan. Ei ainakaan mies toiseutta? Karu Selliä, elämän virtaa. Kaikki virtaa. Tasa- ja vaihtovirtaa.

 

Näkymätön käsi, great gig in the sky, breath, another brick on the wall. Tubular bells, Nina Simone, Ulla Jokisalo. Kun asioita ei voi selittää, eikä selättää. Time, and over and out, Roger.

 

Teatterin divine intervention, mutta elo kun on teatteria – elon ja työn teatteria. Ei ole Divine interventionia. Elleivät oven takana ovat ovet olleet sitä. Between there are the Doors – Hello I Love you, why wont you tell me you name. In vino veritas, mutta Fennian veitsellä avautuu kirjeet.

 

Polvi on kipeä. Eikö poika polvesta parantunut? Missä poika, kenen polvi. One day closer to death. Fearless to get closer tubular bells.

 

Joet on koettu, nähty ja tehty. Deep underground. Aina uudestaan ja uudestaan, polvesta toiseen. Matka ei lopu koskaan, koska karuselli määrää tahdin. Mutta otetaan asenne merry go round.

 

Koska kaikki on nähty ja tehty, on suurinta voimakkuutta tehdä ne uudestaan. Elo on merry go round. Ei karu selli. Vaikeus onkin siinä, kuinka navigoit. Kuinka pöytääsi pääsee hiivaton leipä, ja sodaton kala.

 

Sieniä, kermaa ja voita. Päivän devalvoida, pottua ja potut pottuina.Anna anteeksi, kuten sinäkin annat anteeksi.

 

Pojasta poika paranee. Karjala on syöty, siksi nauti karjalan piirakkasi rakkaudella. Se piirakka on mennyt, eikä sitä porkkalan porkkana palauttanut. Kulutus. Maito ei ole punaista, mutta toivottavasti luomua. Luo – mua.

 

Let there be more light. Pieni ja hento ote. Liikaa kiviä kuivan kasvin ruukussa. Ei tainnut olla nyt kivi, vaan paperi, ellei jopa sakset.

 

Tampere. Tuntematon kaupunki. Pispalan kivet, varpaat. Siinä kaikki. Koskettava tuuli. Tämän tunteet muutkin tuntevat, ovat kertoneet. Ja elävät senkin jälkeen.

 

Mutta kuinka itse elää?

 

Porvoo 2011.

 

Joki valuu mereen, katso merta, Katzo Merdaa. Elämän kierto, ota lungisti. Karu Selli, vai merry go round. Haavat tarvii suolaa, mutta ehkä joskus tulee raja missä määrin. Kiitos Chisu. Somliga går med trasiga skor.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.